HET ORKEST

HET ORKEST

Arc-en-ciel is een professioneel kamerorkest van jonge, getalenteerde en gemotiveerde muzikanten. Het werd opgericht in 2002 en is intussen zeer gewaardeerd bij muziekliefhebbers.
Het orkest wil bruggen slaan tussen muziek uit lang vervlogen tijden en nu, tussen muziek van ver en dichtbij, tussen componisten en publiek.
IMG_8841_kopieHet orkest is van alle markten thuis en heeft muziek uit de laatste drie eeuwen op zijn repertoire staan. Arc-en-ciel was te gast op het Festival van Vlaanderen en het Festival Musica Sacra in Maastricht.
In 2009 bracht het Kamerorkest een tournee met muziek van Mozart en met Liebrecht Vanbeckevoort als solist  in de grootste zalen van het land.   In 2012-2013 verzorgde Arc-en-ciel onder de noemer ‘Residentieconcerten’ een concertcyclus in de Sint-Jozefkerk in Aalst met muziek van Mozart, Poulenc, Wagner, Saint-Saëns en Bach.

Het orkest wordt regelmatig gevraagd om externe koorprojecten te ondersteunen en te begeleiden..

Organisatoren en publiek roemen het Kamerorkest Arc-en-ciel en zijn chef-dirigent Tom Deneckere om hun inlevingsvermogen en hun streven naar een maximale impact op het publiek. Zij zetten zich met zichtbare én hoorbare speelvreugde in voor elk optreden.