ARC-en-CIEL
Laden Evenementen
Zoek Evenementen

Evenementen weergave navigatie

Afgelopen Evenementen

Evenementen Lijst navigatie

april 2015

REQUIEM van Mozart & ADAGIO VOOR STRIJKERS van Barber

25 april 2015 / 20:00 - 26 april 2015 / 20:00
Aalst, Sint Jozefkerk
Aalst, 9300
+ Google Maps

De uitvoering van het onovertroffen Requiem van Mozart zal het absolute hoogtepunt vormen van het jubileumjaar voor de viering van het 25-jarig bestaan van het gemengd koor Kantilene uit Aalst. Passie voor muziek is al zovele jaren lang de drijfveer van de ‘Kantileners’ om samen in groep en met veel plezier het beste van zichzelf te geven. Voor het Requiem doen ze dit met het schitterende orkest Arc-en-ciel, het Gymel Ensemble (olv Dirk Vermeir) en uitstekende solisten.
Het Adagio voor strijkers van Samuel Barber is een werk vol pathos en passie dat weinig mensen onberoerd laat.

Meer weten »
april 2016

STABAT MATER & VIER ORKESTLIEDEREN / van STEFAN VANHEERTUM

16 april 2016 / 20:00 - 22:00
Gent, Sint Pauluskerk Smidsestraat
Gent, 9000
+ Google Maps

Het Stabat Mater is oorspronkelijk een belangrijke middeleeuwse en Latijnse tekst over Maria in haar diepe smart om haar gekruisigde Zoon. In het werk van Vanheertum wordt de betekenis geprojecteerd naar het lijden van moeders in het algemeen. Het uitgangspunt van deze muziek is het verlies van een kind het emotionele rouwproces dat dit teweeg brengt. Een weg van pijn, woede, radeloosheid en misschien berusting. Ook 2015 zorgde ervoor dat het thema actueel blijft: de golf van aanslagen, vluchtelingen die de overtocht niet redden, oorlogen en zijn slachtoffers, kinderen die sterven door ondervoeding en ziekte...en de treurende moeders die achterblijven. Het lijden is universeel.

Meer weten »
november 2016

JUBILEUMCONCERT GENT

12 november 2016 / 20:30 - 22:30
Christus Koningkerk, Rerum Novarumplein 25
Gent, 9000
+ Google Maps
22€

Tijdens dit concert worden drie hoogtepunten uit de muziekgeschiedenis gebracht: de schitterende ‘Messe in As’ van Franz Schubert, de treurzang ‘Nänie’ van Johannes Brahms en de 'koorfantasie in c klein' van Ludwig van Beethoven.

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen